» Polityka prywatności

Polityka prywatności

 Polityka prywatności

1. Zgodnie z Ustawą o Ochronie Danych Osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku oraz Ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną i ich nowelizacjami  firma PH HAWK Marek Siwicki, Antoni Siwicki i witryna internetowa hawk.pl chroni dane osobowe Użytkowników. Dokument wyjaśnia zasady oraz sposób gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji o użytkownikach serwisu. Każdy użytkownik, który decyduje się na zakupy w hawk.pl posiada możliwość założenia własnego konta. Posiadanie własnego konta w sklepie internetowym umożliwia przy kolejnych zakupach pominięcie "kroku" związanego z wpisywaniem danych osobowych lub firmy Kupującego. Istnieje możliwość skasowania konta na życzenie użytkownika, a także zmiana danych.

2. Aby złożyć zamówienie i/lub skorzystać z niektórych dodatkowych funkcjonalności witryny, niezbędne jest podanie imienia oraz nazwiska, a także adresu wysyłkowego, adresu e-mail oraz numeru telefonu. 

3. W celu realizacji zamówienia, Państwa dane są udostępniane wybranej firmie kurierskiej lub/i firmom obsługującym płatności tylko i wyłącznie dla celów realizacji zamówienia. Dane osobowe, podawane nam przez Kupującego (Imię i Nazwisko, adres, numer telefonu, adres e-mailowy) traktujemy jako informacje w najwyższym stopniu poufne i nikt z zewnątrz nie ma do nich dostępu tzn. że dane uzyskane od klientów serwisu nie są przekazywane, sprzedawane, udostępniane osobom, instytucjom, firmom ani organizacjom trzecim. Służą one tylko i wyłącznie do realizacji zamówienia oraz komunikacji pomiędzy firmą a Klientem.

4. Hawk.pl nigdy nie zwraca się do Użytkowników o udostępnienie loginu lub hasła.

5. Każdy użytkownik ma prawo do wglądu i poprawienia swoich danych osobowych zgromadzonych przez właściciela witryny (np. poprzez kontakt z nami za pomocą e-maila, listownie lub telefonicznie).

6. Danych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić, ani usunąć, gdyż służą one udokumentowaniu sprzedaży, a tym samym są one częścią rachunku lub faktury. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

7. Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

8. Podczas wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp. Dane te mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych.

9. Analizujemy gromadzone dane korzystając z rozwiązań zewnętrznych dostawców. Aktualnie używamy Google Analytics. To narzędzie działa w oparciu o pliki cookie (ciasteczka), jednak nie udostępnia danych umożliwiających identyfikację osób. Prosimy o zapoznanie się ze szczegółami polityki prywatności Google Analytics.

10. Przeglądarki internetowe wykorzystują różne sposoby wyłączania obsługi „ciasteczek”. Zwykle dostępne są one w menu Narzędzia lub Opcje. Poza zarządzaniem „ciasteczkami” przeglądarki zazwyczaj umożliwiają użytkownikowi kontrolę udostępnianych informacji o użytkowniku, na przykład poprzez włączenie trybu prywatności w przeglądarce

11. Odwiedzając sklep hawk.pl użytkownik akceptuje i zgadza się na przesyłanie „ciasteczek” w zakresie opisanym w .Polityce prywatności”.

12.Państwa dane są zbierane w celu umożliwienia nam realizacji zamówienia oraz do prawidłowego i komfortowego działania strony. 
Przejdź do strony głównej
Do działania sklepu konieczna jest włączona obsługa Javascript oraz Ciasteczek (cookies).